Добре дошли в нашия магазин
BGN
 • USD
 • EUR
 • BGN
Аптеката вкъщи
Вижте всички статии

Сила за имунитета, защита от вирусите и здраве за сърцето с кверцетин!

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Кверцетинът е едно от най-забележителните открития на природната медицина. През последните няколко години той се превърна в обект на многобройни научни изследвания, фокусирани върху неговите имуностимулиращи, антимикробни, противоалергични и кардиопротективни свойства.

 

 

Какво представлява кверцетин? Растителен пигмент (флавоноид), съдържащ се в редица храни и напитки, включително лук, ябълки, билки като гинко билоба и жълт кантарион, червено вино, зелен чай и др.

Фитотерапевтите препоръчват кверцетин при широк спектър здравословни проблеми: болести на сърцето и кръвоносните съдове, различни видове алергии, вирусни и бактериални инфекции, автоимунни заболявания като артрит.

 

Основни ползи от кверцетина за човешкото здраве

 • Потиска възпалителните процеси в организма - предоставя защита срещу състояния и заболявания, които протичат с хронично възпаление:
 • атеросклероза (загуба на еластичността на артериите и втвърдяването им)
 • високи нива на холестерола
 • инсулинова резистентност и диабет
 • вирусни инфекции
 • сенна хрема, астма
 • язва на стомаха
 • подагра
 • инфекции на пикочната система
 • дерматит

 

 

 

 • Естествен антихистамин

Многобройни изследвания показват, че ефективно облекчава симптомите при хранителни и сезонни алергии, включително астма и кожни обриви. В китайската медицина кверцетин също се използва с тези цели.

Кверцетинът потиска освобождаването на хистамини (химикали, отделящи се от клетките на имунната система при алергична реакция и чувствителност) и намалява симптоми като сълзене на очите, кашлица и хрема, уртикария, подуване на езика или устните и други алергични прояви.

 

 • Стимулира имунитета и увеличава издръжливостта при физически натоварвания

Кверцетин подобрява здравето на кръвоносните съдове и стимулира пренасянето на кислород и хранителни елементи към тъканите на мускулите и ставите. В резултат тялото е по-издръжливо при спортни тренировки и интензивни физически дейности.

Имунопротективното действие на кверцетин се изразява предимно в способността му да потиска растежа на вирусите и да намалява риска от развитие на вирусни инфекции и техните усложнения. През последната година тези ефекти на кверцетина се изследват и във връзка с коронавирус инфекцията – повечето от представените данни са обнадеждаващи, а приемът на антиоксиданта в случая се препоръчва в комбинация с витамини и минерали за засилване на имунитета, включително витамини С и D, цинк и др.

 

 • Подпомага сърдечната функция

Известно е, че кверцетинът понижава нивата на „лошия“ холестерол (LDL), способства за поддържане еластичността на кръвоносните съдове и регулира нивата на кръвното налягане. Противовъзпалителните му свойства допълнително благоприятстват сърдечното здраве и обуславят включването му в различни диетични режими в подкрепа на сърдечно-съдовата система.

 

Първокласните натурални продукти с кверцетин на Natural Factors – отличен избор за вашето здраве

Natural Factors е канадска компания с повече от 50 години опит в индустрията на природните продукти за здраве. Natural Factors предлага висококачествена серия продукти с кверцетин, разработени в съответствие с най-високите стандарти за качество, автентичен натурален състав и ефикасност.

Двата продукта от серията Immune Support C Extra + Quercetin Bioflavonoids и Immune Support Quercetin предлагат чист, натурален, истински кверцетин с мощни имуностимулиращи, антивирусни и укрепващи сърдечната дейност ефекти.

Immune Support C Extra + Quercetin Bioflavonoids съдържа 250 mg кверцетин в 1 капсула, подсилен с 50 mg витамин С. Препоръчва се основно за профилактика.

Всяка капсула от Immune Support Quercetin е източник на по-висока доза кверцетин - 500 mg, предлаган самостоятелно. Подходящ е за комбиниране с настояща терапия (по възможност след консултация със специалист).

И двата продукта стигат за прием от 2 месеца – период, който покрива пълния курс на терапия с кверцетин, осигуряваща необходимите ползи за организма. Може да разгледате продуктите съдържащи кверцетин тук

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Най-продавани

Нови продукти

Лиценз аптека

HomePharma.bg  е официално регистрирана онлайн аптека към ИАЛ. Сайтът има право да извършва търговия с лекарствени продукти без лекарско предписание по интернет.