Добре дошли в нашия магазин
Аптеката вкъщи
Вижте всички статии

Какво представлява мицеларната вода и как да я използваме?

Какво представлява мицеларната вода и как да я използваме?

Жена почиства лицето си с мицеларна вода

 

Само за няколко години тази вода се превърна в неизменна част от бюти рутината на много дами, а и на не малко мъже. Функцията ѝ да почиства и хидратира кожата по възможно най-щадящ и деликатен начин я направи един от най-предпочитаните продукти, наредени на тоалетката ни. Какво обаче представлява мицеларната вода и защо стана толкова популярна само за няколко години? Отговорите ще прочетете в следващите редове.

 

Мицеларният продукт представлява вид тоник за кожата, който има няколко предназначения и цели. Освен да почиства замърсявания и грим от лицето, тази специална вода има освежаващо и озаряващо действие, и същевременно успява да овлажни пълноценно кожата. В нея обичайно се съдържат пречистена и деминерализирана вода, повърхностно активни вещества и мицели, които помагат да се осъществи функцията за почистване. Но освен това тази по-специална вода има и хидратиращ, тонизиращ кожата ефект, който я превръща в мултифункционален продукт и то на много достъпна цена. Всички тези нейни характеристики допринасят да е сред най-предпочитаните и търсени козметични артикули в последните години.

 

Прекрасното предимство на мицеларния продукт пред други почистващи кожата средства е, че тази вода е ефективна при всички типове кожа и може да се прилага без значение от вида на кожата, дори и при чувствителна такава. Разбира се, козметичната индустрия предлага води със специфична формула, предназначени именно за хора с по-деликатна кожа, макар че и обикновена мицеларна вода би им свършила чудесна работа.

 

Какво я различава от обикновената вода?

Докато обикновената вода е прекрасен начин да се освежим сутрин, след събуждане, то тя не е толкова ефективно средство за почистване на лицето от грим и замърсявания. В тази задача по-добър помощник е мицеларната вода, чийто състав помага да почистим кожата и да я хидратираме. Мицеларната вода е силно пречистена и в нея се съдържат хидратиращи съставки, които драстично я различават от питейната вода, макар тя да е също чудесен начин за хидратация, но отвътре.

Жена си премахва грима с мицеларна вода

 

Основните ѝ ползи са няколко:

  • Почиства по-нежно и щадящо в сравнение с традиционните продукти за почистване на кожата. Докато повечето продукти за почистване на кожата биха могли да нарушат кожната бариера, отнемайки от нейните естествени масла и оставяйки следи от химикали, то при мицеларната вода няма такава опасност. Тя почиства кожата без риск да я изсуши прекомерно, да я раздразни или зачерви. Напротив, този тип продукт има успокояващ кожата ефект, освен че я почиства ефективно.
  • Лесно премахва грим и замърсявания. Можете да я използвате сутрин и вечер, за да премахнете натрупаните нечистотии, но имайте предвид, че ако кожата ви е много мазна или пък се гримирате с водоустойчива козметика, за по-добър ефект е препоръчително да почиствате лицето и с нормален измивен гел или друг продукт. Това се налага, тъй като мицеларната вода не е така агресивна в почистването както други средства.
  • Хидратира кожата по-добре отколкото с кърпички за грим. Не всички мицеларни води съдържат съставки, които хидратират кожата. Но това, което прави мицеларната вода овлажняващ продукт е, че тя почиства кожата, без да отнема от естествената ѝ хидратация, така както някои почистващи средства правят. А когато във формулата ѝ се съдържат и специални хидратиращи вещества като глицерина например, това вече допринася за нейния наистина добър овлажняващ ефект.
  • Повечето продукти с мицеларна вода не съдържат алкохол, което ги нарежда сред артикулите с нежна и деликатна формула.
  • Мицелите спомагат за "отпушване" на замърсените пори и при ежедневна употреба намаляват риска от нови запушвания на кожата.

 

Как да използвате мицеларната вода спрямо различните ѝ предназначения?

  • За премахване на грим: Когато я прилагате за почистване на грима следва да използвате напоен памучен тампон с продукта и внимателно да втриете в кожата, без търкане и груби движения. Нежно премахнете грима с няколко тампона с мицеларна вода, ако се налага. Имайте предвид, че когато почиствате кожата в околоочния контур трябва да сте още по-нежни и внимателни, за да избегнете раздразнение или пък поява на фини линии. След като сте напоили памучен тампон с продукта, леко го притиснете към клепача и изчакайте няколко секунди, за да се отпусне и размекне грима. Това ще ви даде възможност да го премахнете от очите по-лесно и щадящо.
  • Като почистващ продукт: Когато я използвате за премахване на замърсявания, е достатъчно да напоите един памучен тампон и да го прокарате през цялото лице, сякаш почиствате с обичайния си продукт. След това можете да продължите със своята козметична рутина, както обикновено. Не е задължително да я отмивате, след като сте почистили лицето. Ако прецените, че кожата ви не е силно замърсена, можете да я почистите само с мицеларен продукт, без да нанасяте други лосиони или млека. След прилагането ѝ сутрин можете да продължите директно с нанасянето на дневен крем със слънцезащитен фактор, а вечер да нанесете нощен крем или серум, който да помогне за възстановяването на кожата през нощта.
  • Като тоник: Ако използвате водата като тоник за лице можете да я прилагате, след като сте почистили кожата с деликатен измиващ продукт. Изсипете в дланите си малко мицеларна вода и я нанесете на лицето с леки потупвания. По този начин мицеларната вода играе ролята на освежаващ и озаряващ кожата тоник, в чийто ефект ще се убедите само в рамките на няколко дни. Ако досега тази специална вода не е заемала място в козметичните ви ритуали, то това бързо ще се промени, щом се убедите в предимствата ѝ за кожата.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани

Нови продукти

Лиценз аптека:

HomePharma.bg  е официално регистрирана онлайн аптека към ИАЛ. Сайтът има право да извършва търговия с лекарствени продукти без лекарско предписание по интернет.