Добре дошли в нашия магазин
Аптеката вкъщи
Вижте всички статии

Каква е основната разлика между кремове за 30+, 40+ и 50+ години

Каква е основната разлика между кремове за 30+, 40+ и 50+ години

Каква е основната разлика между кремове за 30+, 40+ и 50+ години

 

Грижата за красотата ни е процес, който се развива и променя спрямо периода, в който се намираме. В зависимост от възрастта ни кожата се нуждае от различни продукти и определени съставки, за да изглежда свежа, подхранена и разбира се, млада. През годините е съвсем естествено да усещаме разлика в състоянието на кожата ни, която няма как да е същата както, когато сме били на 20 години. Това, което можем да направим, за да запазим вида ѝ прекрасен през всички красиви етапи от нашия живот, е да се грижим внимателно за нея, с постоянство и с подбор на качествени продукти, които да използваме в бюти рутината си.

 

В следващите редове ще разгледаме какви са основните препоръки на козметичните специалисти по отношение на грижата за кожата и как се различават съответните продукти, които използваме в 30-те, 40-те и 50-те си години.

 

Жена на 30 и 60 години

 

Грижата за кожата в 30-те ни години: Хидратация

В 30-те си години повечето дами вече започват да се ориентират към антиейдж козметика, която да им помогне да забавят появата на фини линии и бръчки. След 30-35 години жените започват да губят част от колагена и обема в определени зони на лицето, което налага да се използват продукти, стимулиращи производството на колаген и попълващи тези леки хлътвания.

 

Основната грижа, която не бива да се пропуска в този период е хидратиращата. Дехидратираната кожа е посивяла, бледа, отпусната и лишена от блясък. В 30-те ни години можем да забележим как кожата започва постепенно да губи своята свежест и блясък, да става по-суха, по-чувствителна и реактивна. Това се дължи до голяма степен на липсата на хидратация. За да обърнем тази негативна тенденция е препоръчително (и дори задължително) да наблегнем на овлажняващата козметика. Дневният крем, който нанасяме сутрин след хубаво почистване на кожата на лицето е важно да бъде с хидратираща формула, за да ни осигури свежест и сияйност през целия ден.

 

Ориентирайте се към продукти, съдържащи дълбоко овлажняващи и подхранващи емолиенти, както и хиалуронова киселина. Но не забравяйте, че хидратацията е както външен процес, така и вътрешен. Нека не подценяваме значението на пълноцененния и здравословен начин на хранене, както и достатъчният прием на вода през деня. Разнообразното хранене, водата и хидратиращите продукти за грижа за кожата са безценната комбинация, която ще накара кожата ви да блести от свежест и красота.

 

Най-добрият козметичен ритуал за вашата кожа в периода на 30-те включва: продукт за почистване на лицето и нежна ексфолиация; хидратиращ крем (дневен и нощен); околоочна грижа; слънцезащитен продукт.

 

Грижа за кожата в 40-те ни години: Кремове с лифтинг ефект

 

40-те години на жената са един от преломните моменти в живота ѝ. Това е период, в който промените по лицето и тялото стават по-видими, белезите на стареенето са по-осезаеми и съответно грижите за кожата трябва да се засилят.

 

През 40-те фините линии се увеличават, а дълбоките бръчки започват да се формират. Загубата на обем в контура на лицето е по-видима, а кожата става все по-суха и дехидратирана. В грижата за лицето и шията можем да включим продукт с лифтинг ефект, който да стегне и повдигне зоните, в които се забелязва леко свличане и увисване на кожата. Голяма част от продуктите, ориентирани за дами над 40 години, съдържат мощна формула от различни съставки, чиято цел е да повдигнат контура, да стегнат кожата и да спомогнат за получаване на лифтинг ефект, но без скалпел и операции.

 

Освен подходящ крем с лифтинг ефект, препоръчително е да прилагате редовно маски за лице, които да хидратират и подхранват кожата. Това е наложително, тъй като процесът на дехидратация, който започва още през 30-те ни години, в този период се задълбочава и става още по-изразен. За да компенсираме сухотата на кожата следва да сме по-старателни и да комбинираме различни средства за мощна хидратация и връщане на блясъка.

 

Ето някои от най-ценните и полезни съставки в продуктите, за които да следите:

 

Пептиди - тези вериги от къси или дълги аминокиселини се превърнаха в един от най-използваните компоненти в антиейдж козметиката през последните години. Едно от техните предимства е, че подават сигнали на клетките да създават елемент, който намалява или пък е спрял да се произвежда, като например колагена. Тогава ролята на пептидите в съответния продукт е подадат сигнал на организма и клетките в кожата да започнат да произвеждат повече колаген.

 

Хиалуронова киселина: помага да се хидратира кожата в дълбочина, да се подхрани и да се минимизират фините линии.

 

Весела възрастна жена, която се маже с крем

 

Грижа за кожата в 50-те ни години: Продукти за обем и попълване на бръчките

 

През 50-те ни години е етапът, в който кожата започва да губи своята еластичност. Функцията на кожната бариера постепенно отслабва, блясъкът и еластичността ѝ драстично намаляват и това е все по-осезаемо. С промените във вида на кожата е съвсем естествено и бюти рутината ни да се измени и допълни с по-подходящи продукти. Не бива да се учудваме, че кожата е много по-чувствителна в този период, сухотата е силно изразена вследствие на дехидратацията, забелязват се множество линии и бръчки, както и поява на петна. Да не забравяме, че и колагенът намалява значително през 50-те ни години, а това няма как да не влияе на еластичността на кожата. Промените в хормоните и влизането в менопаузата също се отразяват на състоянието на кожата ни, правейки я по-тънка и уязвима. За да стане още по-драматично, при някои дами вследствие на хормоналните промени отново може да се завърне добре забравен кожен проблем като акнето. Може би вече и вие се убедихте, че този период ни подлага на много предизвикателства, но пък имаме късмета да живеем в технологични и иновативни времена, които ни предоставят огромен избор от продукти с мощни формули и активни съставки. Благодарение на тях можем да преодолеем тези предизвикателства пред красотата ни. Ето най-важните от тях:

  • В този етап е важно да използваме редовно слънцезащитни продукти, за да предотвратим появата на петна по кожата. Независимо дали навън е слънчево или не, ако слънцезащитата все още не се е превърнала във ваш закон, направете го още днес.
  • Включете в ритуала си за красота серум с хиалуронова киселина, който да овлажни в дълбочина кожата.
  • Изберете продукт с ретинол за грижа за кожата. Ретиноидите в козметиката се считат за един от златните стандарти при продуктите с антиейдж ефект. Кремовете и серумите с ретинол се борят с бръчките, подсилват производството на колаген и спомагат за забавянето на появата на нови фини линии.
  • Друг важен елемент, който отличава кремовете за лице при дамите над 50 години е витамин C. Той помага ефективно да преборим сивия тен и да върнем сияйния и бляскав вид на кожата ни. Този мощен витамин спомага и да ограничим хиперпигментацията, която през 50-те ни години се засилва.
  • Задължително включете маски за лице. Те ще доставят на кожата допълнителна доза хидратация, ще загладят фините линии и ще помогнат за запълването на бръчките. Не забравяйте да нанасяте маска и на зоната на шията и деколтето.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани

Нови продукти

Лиценз аптека:

HomePharma.bg  е официално регистрирана онлайн аптека към ИАЛ. Сайтът има право да извършва търговия с лекарствени продукти без лекарско предписание по интернет.