Добре дошли в нашия магазин
Аптеката вкъщи
Вижте всички статии

Хомеопатични решения в борбата със сенните алергии

Хомеопатични решения в борбата със сенните алергии

Сенната алергия, още наричана сезонен алергичен ринит, е общо распространено заболяване, което засяга множество хора по света. Тя се характеризира със симптоми като затруднено дишане, кихане, свърбеж и сълзене на очите, които се дължат на алергична реакция към полен от растения, дървета и треви. Хомеопатията предлага алтернативен подход към лечението на сенни алергии, като използва различни природни съставки, които могат да облекчат симптомите и да подобрят общото благополучие.

 

Дете със сенна алергия

 

Конкретни предложения за хомеопатични монопрепарати и шуслерови соли, които могат да ви помогнат при симптоми на алергична реакция от полени може да са:

 

 • Allium cepa: Този хомеопатичен препарат, получен от лук, може да бъде полезен при симптоми като обилно воденичав нос и свърбеж на очите.

 

 • Euphrasia: Известен още като земен бял трън, Euphrasia е хомеопатичен препарат, който може да облекчи сълзене на очите и свърбеж в очите, които често са при сенна алергия.

 

 • Sabadilla: Този хомеопатичен препарат е подходящ за хора с чувствителност към полен и симптоми като кихане, свърбеж в носа и гърлото.

 

 • Шуслерова сол №8 (натриев хлорид): Тази сол може да помогне за регулиране на водния баланс в клетките и да облекчи симптомите на сенната алергия, като носене и сълзене на очите.

 

 • Arsenicum album: Този препарат може да помогне при симптоми като горещина, носене и горещи сълзи. Подходящ е за хора, които са изключително чувствителни към промени в околната среда и се чувстват по-добре в топла стая.

 

 • Natrum muriaticum: Той е подходящ при състояния, при които симптомите са подобни на настинка, като затруднено дишане, водничави секрети от носа и главоболие. Особено полезен е, ако алергията ви се влошава от излагане на слънце.

 

 • Wyethia: Този хомеопатичен препарат е полезен при свърбеж в гърлото и носа, както и при сухота в гърлото, която се дължи на сенните алергии.

 

 • Histaminum: Histaminum се използва за общо облекчаване на алергични реакции, като се предполага, че намалява освобождаването на хистамин - съединението, което отговаря за симптомите на алергията.

 

 • Nux vomica: Този препарат е полезен при симптоми като затруднено дишане, кихане и раздразнителност, особено ако се влошават в затворени помещения или при излагане на дим.

 

хомеопатични лекарства при алергия

 

Някои полезни съвети, които нашите фармацевти могат да ви дадат:

 

Консултирайте се с лекар или фармацевт преди да започнете хомеопатично лечение, за да определите най-подходящите препарати и дозировки за вашите индивидуални нужди и симптоми. Не всички хомеопатични средства са подходящи за всеки, и професионалистът ще ви помогне да изберете най-доброто решение за вас.

 

Следвайте стриктно инструкциите за употреба и дозиране на хомеопатичните препарати. Приемайте ги според указанията на опаковката или според препоръките на лекаря или фармацевта.

 

Възможно е хомеопатичното лечение да отнеме известно време, преди да се забележат подобрения. Бъдете търпеливи и продължавайте с приема на препаратите според указанията.

 

Атопичен дерматит: причини и методи за лечение

 

Комбинирайте хомеопатичното лечение с други мерки за предотвратяване и контрол на симптомите на сенната алергия, като избягване на излагане на алергени, поддържане на чистота в дома и използване на въздухоочистители.

 

Ако симптомите на сенната алергия продължават или се влошават въпреки хомеопатичното лечение, консултирайте се с лекар или фармацевт за други възможности за лечение.

 

Хомеопатичните решения могат да предложат нежно и ефективно облекчение на симптомите на сенната алергия за много хора. Важно е да се консултирате с професионалист преди да започнете лечение и да следвате указанията за приемане на хомеопатичните препарати. Не забравяйте да комбинирате хомеопатичното лечение с други мерки за справяне с алергиите, като избягване на алергени и поддържане на добра хигиена на дома.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Най-продавани

Лиценз аптека:

HomePharma.bg  е официално регистрирана онлайн аптека към ИАЛ. Сайтът има право да извършва търговия с лекарствени продукти без лекарско предписание по интернет.