Добре дошли в нашия магазин
Аптеката вкъщи
Вижте всички статии

Хидратация на кожата след слънчеви бани

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

През лятото прекарваме голяма част от времето си навън, директно изложени на слънчевите лъчи. Дългите часове, прекарани на открито в комбинация със слънчевите бани,  горещините и влажността, могат да повлияят на здравето на кожата в негативен план. Затова е важно да се грижим за нейното добро състояние и външен вид.

 

Съществена част от грижата за кожата през лятото е правилната хидратация. Важно е да използваме достатъчен брой овлажняващи продукти в козметичните си ритуали, ако искаме да запазим кожата си по-дълго свежа, гладка и сияйна.

 

Запознайте се с няколко прости и лесни стъпки за хидратация след слънчевите бани през летните месеци:

 • Почиствайте кожата добре от полепнали песъчинки и използвайте масажна гъба, за да ги премахнете, като същевременно ще изгладите кожата и ще почистите порите.
 • След баня е добре да изчакате кожата да изсъхне по естествен начин, без агресивно бърсане и попиване с хавлиена кърпа.
 • Задължително имайте подръка хидратиращ продукт за след плаж. Той ще освежи моментално кожата, тъй като има специална формула с олажняващо действие.
 • Дръжте в чантата си винаги термална вода. Тя хидратира кожата моментално, успокоява я, ако е раздразнена или прекалено суха, както и помага да се облекчи дискомфорта от непоносимите горещини през летните месеци.
 • Използвайте продукти с кокосово масло или масло от авокадо. Те имат свойството да проникват дълбоко в кожата и да я хидратират. Полезните мастни киселини в тях помагат на клетките да регенерират и да се делят правилно. Кожата става мека, гладка и опъната.
 • Не забравяйте да пиете вода. Тя си остава най-добрият и сигурен начин да се хидратирате добре. Пийте поне литър и половина вода на ден в горещите дни.
 • Мислете в перспектива и не пестете средства за подходящи козметични продукти. Когато кожата ви е дехидратирана, тя става изключително уязвима, що се отнася до поява на фини линии и бръчки. Затова не подценявайте хидратацията и се старайте това да бъде една от най-важните грижи в бюти рутината ви всеки ден, както през лятото, така и през останалите сезони.
 • Не прекалявайте със слънчевите бани. Колкото и да ви е приятно под топлите слънчеви лъчи, нищо не е полезно, ако е в прекалени дози. Това важи и за дългия престой на слънце.
 • Винаги бъдете със слънцезащитна козметика, но и редувайте слънчевите бани с почивка под чадъра. Освен че ще пазите кожата си, ще предпазите себе си и от топлинни удари и прилошаване от прекомерна горещина. Вършете всичко с мярка и кожата ви ще се отплати за добрите и постоянни грижи!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Най-продавани

Нови продукти

Лиценз аптека:

HomePharma.bg  е официално регистрирана онлайн аптека към ИАЛ. Сайтът има право да извършва търговия с лекарствени продукти без лекарско предписание по интернет.