Добре дошли в нашия магазин
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Аптеката вкъщи
Начало Статии

Статии

Безсъние и как да се справим с него

Безсънието е проблем, който засяга милиони хора по света и оказва негативно въздействие върху начина им на живот. Различни изследвания сочат, че около 30% от българите също страдат от безсъние или имат нарушен сън, като най-често това се дължи на прекомерния стрес от ежедневието, но има и други фактори, които влияят на качеството на съня. 

Прочети още →

Невероятните свойства на пробиотиците

Пробиотиците са живи микроорганизми, осигуряващи разнообразни ползи за здравето. Те съставляват т. нар. микробиом, чиито баланс има жизненоважно значение за предотвратяване на различни заболявания.

Най-известни са ефектите на пробиотиците, засягащи функциите на стомашно-чревния тракт, но тези полезни бактерии се грижат за редица други аспекти на здравето. Само малка част от ценните им свойства включва подобряване на имунния отговор, унищожаване на болестотворните клетки в организма, производство на витамини и др.

Прочети още →

Ехинацея – билката с най-мощни имуностимулиращи ефекти

Как да стимулирате имунитета си по естествен начин? Как да се защитите от болестотворните патогени и да подобрите функциите на дихателната си система? Лечебното растение ехинацея притежава всички тези свойства! Нещо повече – сред билките с общоукрепващо действие, ехинацея се отличава с най-широк спектър ползи по отношение на имунитета и белите дробове!

Прочети още →

Как да имате силен имунитет и в най-критичните месеци от годината?

Имунната система е защитният механизъм на тялото срещу болестотворните вируси, бактерии и алергени. За съжаление тя лесно може да излезе извън баланс при пропуски в храненето, недоспиване, стрес, хронични заболявания.

Прочети още →

Суха и загрубяла кожа в края на лятото – как да се справите с проблема

В последните седмици на лятото вашата кожа има нужда от специална грижа. След досега със силните UV лъчи и солената морска вода, тя е пресушена, загрубяла и „зажадняла“ за дълбоко подхранване и хидратация!

Прочети още →

Цялостна детоксикация и здравословна редукция на теглото с Тисилин клийнс!

Колко пъти от началото на годината си обещавахте, че ще влезете в по-добра физическа форма? И отново ли се провалиха плановете ви?

Е, време е за истинска промяна!

Прочети още →

5 ползи от слънцезащитната козметика за деца

Според медицински проучвания, проведени в Ирландия, се оказва, че когато навършим 18 години достигаме 22% от...

Прочети още →

Хлорофил - отлична защита срещу нежеланите телесни миризми

Би било трудно да си представим ежедневието си без специалните продукти срещу изпотяване и нежелана телесна миризма. С тяхна помощ е лесно да си осигурим необходимата „доза“ свежест всеки път, когато се наложи...

Прочети още →

Митове и истини за новия коронавирус COVID-19

Новият коронавирус засегна вече и  България, след като през последните дни бяха открити няколко заразени души. За да можем да се предпазим, доколкото е възможно от заразяване с опасния вирус е редно да се запознаем с основните неща, известни за него.

Прочети още →

Куркума - Свойства и ползи

В последните години все по-често се говори за ползите от куркумата, нейните лечебни свойства и как се отразява на здравословното ни състояние. Ако все още не сте успели да се запознаете подробно с благоприятните ефекти на тази подправка, сега е моментът да научите интересни детайли за куркумата и ценните ѝ качества.

Прочети още →
Страница 1 от 6
«1 2 3 4 5 6»

Най-продавани

Нови продукти

Лиценз аптека

HomePharma.bg  е официално регистрирана онлайн аптека към ИАЛ. Сайтът има право да извършва търговия с лекарствени продукти без лекарско предписание по интернет.